Iedereen financieel gezonder

Een gezonde financiële toekomst voor iedereen
Dát je geld opzij moet zetten weet je misschien al. Maar weet je ook wáárom dit belangrijk is? Uit een onderzoek van de Rabobank in 2018 blijkt dat wij Nederlanders ons niet goed bewust zijn van onze financiële toekomst en het bedrag dat je nodig hebt voor later om te kunnen blijven doen wat je voor ogen hebt. Een huis kopen is bijvoorbeeld niet meer zo vanzelfsprekend. En je moet straks langer doorwerken, terwijl je pensioen mogelijk lager is. Daarom is het verstandig om op tijd geld opzij te zetten voor jouw toekomst, zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan.

Stap voor stap
Rabobank biedt tools en geeft tips om geld te besparen, het geld dat je straks nodig hebt omdat je bijvoorbeeld langer moet doorwerken of omdat je kinderen willen studeren. Houd jouw eigen financiële touwtjes in handen en laat je helpen door onderstaande drie tools.Tools en tips ouderen

 1. Bent u niet in staat uw bankzaken online te regelen of naar een van onze vestigingen te komen? Bijvoorbeeld vanwege ziekte, ouderdom of lichamelijke beperkingen? Onze mobiele adviseurs komen bij u thuis om u te helpen met uw bankzaken.
 2. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Workshop internetbankieren voor ouderen. 
 3. Informatieochtend over veilig bankieren
 4. Onze mobiele adviseurs nemen, naast onze reguliere kantoren, ook zitting op plekken waar onze oudere klanten in de omgeving wonen. Zo zijn zij te vinden in de Zwanenburg (Katwijk), Ommedijk (Leiderdorp) en het Dorpscentrum (Oegstgeest).

Tools en tips ondernemers

 1. Ondernemers krijgen bij Rabobank Leiden-Katwijk strategisch advies hoe zij hun onderneming duurzaam kunnen laten groeien. De campagne #dichterbijondernemers helpt ze stap voor stap op weg.
 2. Ondernemersklankbord regio Rijnland (OKB) laat lokale ondernemingen gezond groeien. Dit doen zij door bedrijven die behoefte hebben aan bedrijfsmatige support te koppelen aan ervaren adviseurs en specialisten in het vak.
 3. Tijdens de miniMaster voor Ondernemers volgen klanten een reeks hoogwaardige colleges om hun ondernemerschap en persoonlijk leiderschap verder te ontwikkelen. Naast inhoudelijke colleges levert dit hen ook een waardevol netwerk en klankbord van collega-ondernemers op.

Tools en tips kinderen

 1. Rabo PinPin is de coolste zakgeld-app. Een game voor kinderen van 6-12 jaar plus een zakgeldhulp voor ouders. Je leert samen spelenderwijs en veilig omgaan met geld. En dat is fijn, want: jong geleerd, is oud gedaan.

Tools en tips particulieren

 1. Gratis werkboek waar je stap voor stap je in- en uitgaven in kaart kan brengen. Vraag hem hier aan!
 2. Met de spaarpotjes van Rabobank kun je doelgericht en overzichtelijk sparen, bijvoorbeeld voor een nieuwe auto of vakantie. Maak voor elk doel een nieuw spaarpotje, deze is binnen 2 minuten aangemaakt!
 3. De Rabobank vindt dat iedereen moet kunnen beleggen. Het opbouwen van vermogen is nu belangrijker dan ooit: studerende kinderen, aflossen van je hypotheek, toegenomen zorgkosten en langer doorwerken. Maar hoe begin je? Kijk op rabobank.nl/beleggen voor alle benodigde informatie voor een goede start.