Zorg dat je zelf aan het roer staat van je financiële toekomst

Onze maatschappij verandert. Je hebt straks meer eigen geld nodig in belangrijke fasen van je leven. Een huis kopen is bijvoorbeeld niet meer zo vanzelfsprekend en je moet straks langer doorwerken, terwijl je pensioen mogelijk lager is. Gelukkig kun je er zelf voor zorgen dat die toekomst er rooskleurig uitziet. Zorg dat je weet welk bedrag je straks nodig hebt.

Waarom heb ik dit later nodig?
Uit onderzoek van Rabobank, dat is uitgevoerd door het Nibud, blijkt dat de helft van de Nederlanders zich zorgen maakt over hun financiële toekomst. Toch zet slechts twee op de vijf geld opzij voor later. Het is verstandig om op tijd te starten met het opbouwen van vermogen voor de toekomst, zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan. Bijvoorbeeld door geld opzij te zetten voor de studie van de kinderen of als je eerder wilt stoppen met werken. Doe gewoon de check op www.strakshebjehetnodig.nl. Of je nu klant bij de Rabobank bent of niet. Als je weet welke grote uitgaven je nog te wachten staan, kun je maatregelen nemen.

Doe de check!

Samen aan het roer staan
Wij helpen klanten graag op weg om zelf aan het roer te staan. Dit doen wij door persoonlijke gesprekken te voeren met klanten of via bijeenkomsten over budgetteren en geld besparen. We nodigen bijvoorbeeld jaarlijks alle groepen 8 in de regio uit voor gastlessen over geld in het Rijksmuseum van Oudheden.

Mensen die geen overzicht meer hebben over hun financiële zaken, kunnen ook bij ons terecht. Hoe eerder je contact met ons zoekt, hoe beter we je kunnen helpen. Je staat er niet alleen voor! Wij zoeken samen naar een oplossing. Mensen met geld- of betaalproblemen kunnen ook terecht bij Schuldhulpmaatje voor gratis hulp van een deskundige en betrouwbare vrijwilliger, een maatje. Een initiatief dat wij vanuit de Rabobank graag ondersteunen.

De komende jaren gaan we keihard aan de slag om je inzicht te geven in je eigen situatie en adviseren daarbij wat je vandaag al kunt doen om dit te verbeteren. Hierbij is het uitgangspunt: zorg dat je zelf aan het roer staat van je financiële toekomst!