Duurzamer groeien voor ondernemers

Duurzamer groeien voor ondernemers
Als ondernemer ben jij de motor van onze economie. Je moet blijven vernieuwen en verduurzamen om een plaats te houden in de snel veranderende samenleving. Technologische innovaties, nieuwe concurrentie, de energietransitie, de voedseltransitie, de beweging naar circulair ondernemen: stuk voor stuk zijn het zowel bedreigingen als mooie kansen voor jou als ondernemer. Rabobank ondersteunt jou graag om deze kansen te gebruiken voor de groei van jouw bedrijf.

Laat je bedrijf groeien
Ondernemen is vernieuwen. En wij juichen dat toe! Want wie vernieuwt, blijft groeien. Onze overtuiging is dat groei op meerdere manieren binnen handbereik ligt. Als je er maar wel iets voor doet! De vier grootste kansen voor ondernemers zijn:

Digitalisering en automatisering
Innovatie
Nieuwe markten
Samenwerken

Bij Rabobank geloven we in de kracht van samenwerking. Daarom gaat het bij ons niet alleen om geld, maar delen we ook graag onze kennis en ons netwerk. Op regionaal én landelijk gebied. Wij zijn #DichterbijOndernemers om ze samen te brengen om slimmer en duurzaam te groeien en zo nieuwe kansen te creëren.

Actief betrokken bij initiatieven in de regio
Rabobank is initiatiefnemer van Ondernemersdag071: dé regionale mkb-community. Jaarlijks wordt een programma samengesteld op basis van actuele en regionale thema’s, die voor het mkb impact hebben. In workshops, discussies en samen met collega-ondernemers hoor je de laatste ontwikkelingen en ontstaan nieuwe kansen.

Tijdens Kennis & Kunde van CentrumManagement krijgen retail- en horeca-ondernemers uit de omgeving een reeks aan praktische workshops aangeboden. Deze workshops helpen je om mee te blijven doen in een consumentenmarkt die razendsnel verandert. Hoe zorg jij dat jouw winkel toegevoegde waarde blijft houden; naast het ontelbare aantal webwinkels?

In samenwerking met de Rabo Ondernemers Academie bieden we de miniMaster Ondernemers aan. Het is een programma voor ondernemers die hun kennis willen verbreden, zich willen laten inspireren en het tijd vinden voor persoonlijke én zakelijke groei. Gedurende acht masterclasses behandel je elke avond een wezenlijk aspect van het ondernemerschap. De docenten hebben ruime praktijkervaring en affiniteit met ondernemers. Ieder van hen is als docent verbonden aan minimaal één business school, hogeschool of universiteit.