Bijdragen aan maatschappelijke initiatieven de regio Leiden-Katwijk

De Rabobank is een coöperatieve bank. We stellen een deel van onze winst beschikbaar voor het versterken van de lokale samenleving in de gemeenten Leiden, Katwijk, Leiderdorp en Oegstgeest. Zo helpen wij onze klanten verder. Dit doen wij in eerste instantie met onze bancaire producten en diensten. Daarnaast versterken wij de omgeving van onze klanten, de lokale gemeenschap, door verbindingen tot stand te brengen op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, ondernemerschap, duurzaamheid en wonen. Hierbij delen wij kennis en netwerken en stellen wij dividend beschikbaar om initiatieven mede mogelijk te maken.Binnen dit gedachtegoed staat verbinding met de samenleving centraal, zodat winst geen doel op zich is, maar een middel om samen de maatschappelijke omgeving sterker te maken. Hiervoor is een aantal fondsen in het leven geroepen.

  • Het Wensenfonds. Hiermee willen wij lokale initiatieven mogelijk maken.
  • Het Fonds Buitenlandse Projecten. Dit fonds ondersteunt lokale organisaties die zelf aan de slag gaan in ontwikkelingslanden.
  • Daarnaast zijn we donateur van de Rabobank Foundation en ons medewerkersfonds Share4More. Dit zijn landelijke fondsen waarmee wij wereldwijd projecten steunen.

Sponsoring & donaties
Kleine initiatieven hebben vaak grootse effecten. Daarom steunen we activiteiten en evenementen in onze omgeving met donaties.
Anders is sponsoring. Dit is voor ons een vorm van samenwerking waarbij twee partijen elkaar van dienst zijn. U krijgt van ons faciliteiten, menskracht, kennis en/of geld. Op onze beurt verwachten wij een tegenprestatie. Wij helpen uw ambities te realiseren en u zorgt voor positieve publiciteit voor onze bank. Een win-winsituatie dus. Lees hier meer informatie over sponsoring en donaties.

Uitreiking cheques Wensenfonds en Fonds Winstuitkering & Samenleving 2016
Op 29 februari 2016 en 17 januari 2017 reikte Rabobank Leiden-Katwijk tientallen cheques uit vanuit het Wensenfonds en het Fonds Buitenlandse Projecten). Veel belangstellenden genoten van een feestelijke avond. 
Klik hier voor een overzicht van de uitgereikte cheques in 2016
Klik hier voor een overzicht van de uitgereikte cheques in 2017

Rabobank Foundation
Het doel van de Rabobank Foundation is het realiseren van een meer rechtvaardige verdeling van welvaart en welzijn in de wereld. De Foundation steunt in het buitenland voornamelijk projecten die aansluiten bij onze eigen achtergrond: het opzetten van kredietcoöperaties en agrarische projecten. Financiële zelfredzaamheid is hierbij de belangrijkste doelstelling. Lees hier meer over de Rabobank Foundation.