Wat is &CO?

&CO is een initatief van de ledenraad van de Rabobank Leiden-Katwijk

De Rabobank is een coöperatieve bank. Dit betekent dat er geen aandeelhouders zijn maar leden. In plaats van dividend te betalen, investeert de Rabobank een deel van de winst terug in de maatschappij. Hoe er geïnveerd wordt bepalen de leden van de Rabobank. Zij kunnen meepraten en meebeslissen over de koers van de bank én over welke lokale projecten de Rabobank moet steunen. De ledenraad vertegenwoordig alle leden bij de Rabobank. Wil je weten hoe de ledenraad werkt? Klik dan hier.

De ledenraad van de Rabobank Leiden-Katwijk heeft &CO opgericht in 2018: een platform waarop maatschappelijke initiatieven ontstaan én verbeterd worden. Heb jij een initiatief voor &CO of wil jij aansluiten? Meld je dan hier aan.

Hieronder vind je de WHY, HOW en WHAT van &CO. Hiermee leggen we uit waar &CO voor staat.

WHY

Bij &CO is onze missie: Growing a better world together. Onze vraag is altijd: hoe kan ik mijn omgeving een stukje mooier maken?

HOW

&CO staat voor de 3 c’s: Co-creatie. Community. Coöperatie.

  • Co-creatie: Bij &CO maken en verbeteren we samen maatschappelijke initiatieven. Door samenwerking staan we sterker!
  • Community: De gemeenschap van &CO werkt met zijn allen samen om ons doel te halen.
  • Coöperatie: De coöperatieve Rabobank helpt door kennis, netwerk en middelen aan te bieden.
     

WHAT

We organiseren Maatschappelijke cafés waar we de kracht van de community inzetten om de maatschappelijke initiatieven door co-creatie nog meer impact te laten hebben. In deze café's richten we ons op 4 thema’s in ons werkgebied: vitaliteit, financiële zelfredzaamheid en (duurzaam) wonen en de lokale economie.