Wensenfonds watertappunt op Vakcollege Rijnmond


Dinsdag 16 april 2019

Afgelopen dinsdag waren Janneke en Leen van Rabobank Leiden-Katwijk aanwezig bij de feestelijke opening van een watertappunt bij het Andreas College / Vakcollege Rijnmond. Het tappunt is tot stand gekomen met een bijdrage vanuit het Rabobank Wensenfonds. Vorig jaar stemden klant van de bank voor ruim € 4.000,- op dit doel.

Het tappunt draagt bij aan ‘’De gezonde kantine’’. De organisatie Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) stimuleert water drinken onder jongeren en heeft  de bijdrage verhoogd waardoor alle leerlingen van de school ook een navulbaar waterflesje konden ophalen.

Opening
Erik Hazenoot, directeur, had de eer om het watertappunt te open. Dit gebeurde op symbolische wijze: de vertegenwoordigers van de organisaties die dit hebben mogelijk gemaakt mochten de eerste flesjes vullen. Daarnaast ontving de school die dag, voor de vijfde keer op rij, de Gezonde Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum.

Trotse school
“Wereldwijd onderzoek toont aan dat kraanwater drinken gezond is. Eén suikerhoudend drankje minder per dag leidt al tot gewichtsafname bij schoolkinderen. Daarbij signaleren docenten dat leerlingen die overgestapt zijn op water drinken zich beter en langer kunnen concentreren. Door de flesjes aan te bieden besparen onze leerlingen niet alleen het geld om waterflesjes aan te schaffen maar is er ook een besparing van 2000 plastic flesjes per week die anders op de afvalberg belanden.” aldus directeur Erik Hazenoot.