Steuntje in de rug voor leidsCement met Culthelden


Vrijdag 3 april 2020

De musea zijn gesloten, evenementen en concerten zijn gecancelled: de cultuursector is hard geraakt. Maar dit betekent niet dat de Leidse cultuur stilzit. leidsCement zet zich onder de naam CultHelden in voor de Leidse makers die de stad verrijken. Rabobank is er ook in deze tijden voor lokale initiatieven. En daarom steunt Rabobank Leiden-Katwijk leidsCement, zodat de cultuursector ‘open’ blijft.

leidsCement: het online platform voor cultuurmakers! 
Iedereen kent elkaar in Leiden is vaak het credo, maar toch is het voor de verschillende cultuurmakers in de stad soms best lastig gelijkgestemden op het juiste moment tegen te komen. Het online platform ‘CultHelden’ van leidsCement brengt daar verandering in. Een tienkoppige redactie werkt aan een digitaal telefoonboek van cultuurmakers, met nieuws, projecten, aanbevelingen, recensies en portretten.
 
Het platform zorgt ervoor dat Leidse performers en culturele instellingen samen te komen en live programma’s streamen. Op deze manier hebben zij toch toegang tot het werk van allerlei geweldige Leidse musici, kunstenaars en andere makers en kunnen we hen ondersteunen in deze uitdagende tijd. 

Wil je meer weten? Of de programma’s bekijken of beluisteren? Ga naar https://leidscement.nl/culthelden/ en wie weet ondek je wel nieuw lokaal talent! 

Samenwerking Cultuurfonds Leiden en Rabobank Leiden-Katwijk 
Cultuurfonds Leiden wil de komende drie jaar het cultuuraanbod in Leiden versterken en op die manier Leiden verder profileren als ‘Stad van Ontdekkingen’. Dit doet het Cultuurfonds samen met partners in de stad. Rabobank Leiden-Katwijk ondersteunt het Cultuurfonds bij deze uitdaging. Samen met CultuurfondsLeiden heeft de bank het Rabobank Cultuurfonds opgericht. De Rabobank ondersteunt vooral nieuwe initiatieven van ondernemende kunstenaars. We helpen hen bij het opstarten van
een initiatief dat bijdraagt aan de aantrekkelijkheid van Leiden. Op die manier helpt de bank om Leiden nog mooier te maken. Het indienen van een project voor het Cultuurfonds kan via cultuurfondsleiden.nl.