SAIL komt naar Leiden!


Donderdag 19 juli 2018

Volgend weekend transformeert Leiden tot een groot drijvend
openluchtmuseum. Op 27, 28 en 29 juli komt de historische vaart naar Leiden en meren zij aan, aan de kades tussen de Morspoort en de Zijlpoort. 

“De Historische Haven”, de oudste museumhaven van Nederland, is initiatiefnemer van het evenement. De vereniging zet zich in voor
het behoud van oude bedrijfsvaartuigen. Deze schepen waren ook
voor het ontstaan van de stad Leiden erg belangrijk. Zij zorgden
onder andere voor de aanvoer van belangrijke ladingen zoals voedsel, brandstof en bouwmaterialen. Daardoor ontstonden er markten aan de waterkant. Deze historie wordt eind juli opnieuw tot leven gebracht. 

Zo’n tweehonderd kleine en grote historische schepen komen naar
de stad. Naast het afmeren van deze schepen aan de kades, tussen de Morspoort en de Zijlpoort, worden er op verschillende plekken langs de route markten, optredens, buurtacties en (culturele) activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Een looproute, de ‘Blauwe Meander’, zal bezoekers vanaf het station langs de schepen leiden en tussen de diverse Sail-locaties varen taxiboten, die alle drijvende ‘museumstukken’ met elkaar verbinden.

Als partner van Sail Leiden heeft Rabobank Leiden-Katwijk
1.000 kaarten beschikbaar voor de watertaxi. Deze kun je hier bestellen. Kijk voor meer informatie over SAIL Leiden op sail-leiden.nl. 

Dit artikel kun je ook teruglezen in ons nieuwe magazine Dichterbij Leiden-Katwijk. Benieuwd naar de andere artikels? Kijk hier.