Ruim 500 muziekliefhebbers bij Nieuwjaarsconcerten


Vrijdag 16 januari 2015

Een prachtige serie van maar liefst 13 Nieuwjaarsconcerten. Harmonie Katwijk heeft op dit gebied een echte traditie opgebouwd. In 2006 vonden Harmonie en Rabobank elkaar en vanaf dat moment was er sprake van het Rabobank Nieuwjaarsconcert voor leden. Een mooie gelegenheid het nieuwe jaar muzikaal in te luiden.

Leden van de Rabobank Katwijk weten de weg naar de Dorpskerk in Katwijk steeds te vinden. Reden voor Harmonie Katwijk aan de bank het voorstel te doen dit succesvolle evenement na de fusie met Rabobank Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest ook een concert te geven in het nieuwe werkgebied. Als locatie viel de keuze op de prachtige Groene Kerk in Oegstgeest. De oudste kerk van Nederland bleek een prima locatie voor deze gelegenheid.

Harmonie Katwijk o.l.v. dirigent Rob Balfoort speelde dit jaar een ‘Reis om de wereld’. Jazz zangeres Marysia Pardoen verraste het publiek met swingende songs. Een goede traditie is dat de Rabobank Nieuwjaarsconcerten worden gepresenteerd door lokale prominenten. Het concert in de Dorpskerk in Katwijk werd op 9 januari gepresenteerd door burgemeester Jos Wienen van Katwijk. Zijn collega Jan Waaijer van Oegstgeest nam een dag later het stokje met verve over. Met ruim 500 bezoekers waren beide gratis toegankelijke Nieuwjaarsconcerten ‘uitverkocht’.