Rabofondsen maken lokale en internationale projecten mogelijk


Dinsdag 1 maart 2016

Feestelijke uitreiking donatie aan 42 organisaties

Maar liefst 70 organisaties dienden een verzoek in voor het mogelijk maken van hun wens. Een tweetal commissies bestaande uit ledenraadsleden van  Rabobank Leiden-Katwijk beoordeelde en nomineerde 42 aanvragen. Hierna konden de leden van de bank stemmen op hun favoriete wensen. Deze waren de categorie: zorg, onderwijs, buurt & wijk, sport & cultuur. Bovendien was er een extra categorie voor lokale organisaties die in ontwikkelingslanden actief zijn.  Afgelopen maandag was in Corpus de feestelijke uitreiking van de cheques.

Handen uit de mouwen
Met het verstrekken van deze donaties (een deel van de nettowinst van de Rabobank Leiden-Katwijk) wil de bank verbindingen tot stand brengen in de omgeving van haar klanten met als doel het versterken van de lokale samenleving in de gemeenten Katwijk, Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest. Een toekenning uit een van de fondsen is eenmalig en dekt nooit het volledige bedrag van het project. Belangrijk is dat de initiatiefnemers ook zelf de handen uit de mouwen steken. Verder dienen de projecten die de Rabobank ondersteunt, binnen één jaar te zijn gerealiseerd.

44 projecten ontvangen 135.000 euro
De organisaties die een aanvraag hebben gedaan zijn allen klant bij de Rabobank Leiden-Katwijk. Het is hartverwarmend te zien dat velen zich inzetten voor hun medemens, buurt, sportclub, school of bevolkingsgroepen heel ver weg. Mooie initiatieven worden opgestart of  mede mogelijk gemaakt. Of dit nu  voor een elektrische duofiets is, voor nieuwe patrouilletenten, renovatie van een schoolplein, aanleg van een jeu de boulesbaan in een nieuwe wijk of bestrijding van baarmoederhalskanker in Nepal. Voor het project met de meeste aantal stemmen was en een extra donatie. Ook mochten de medewerkers van de Rabobank Leiden-Katwijk twee projecten een financieel steuntje in de rug geven. De uitreiking van de cheques aan de vertegenwoordigers van alle organisaties werd afgesloten met een inleiding door tv presentator Rob Kamphues. Hij verhaalde over ‘De mooiste routes naar succes’.

Een overzicht van alle donaties.

Reportage Unity TV uitreiking.