Rabobank verhuist in Oegstgeest en Leiderdorp


Dinsdag 10 december 2019

In december heeft Rabobank Leiden-Katwijk bekend gemaakt de kantoren in Oegstgeest en Leiderdorp te sluiten en zitting te nemen op nieuwe locaties in die plaatsen. 'Waar klanten vroeger langs kwamen voor een overboeking of geldopname, kunnen klanten nu steeds meer bankzaken via internet of per telefoon regelen.' aldus Erik Versnel, directievoorzitter Rabobank Leiden-Katwijk.

Verhuizing kantoren
Het aantal bezoekers in het kantoor aan de Lijtweg in Oegstgeest en de Van Diepeningenlaan in Leiderdorp is teruggelopen en daarom sluiten de kantoren in het tweede kwartaal van 2020. Vanaf 1 april is de Rabobank elke dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag van 13:00 tot 17:00 uur aanwezig in het Dorpscentrum in Oegstgeest. In Leiderdorp zal dit vanaf januari wekelijks een ochtend in de Ommedijk zijn. Ook wordt er nog gezocht naar een alternatieve locatie, centraal in Leiderdorp. Klanten kunnen hier terecht voor dagelijkse bankzaken. Ook is het mogelijk om een afspraak voor financieel advies te maken. 'We vinden het belangrijk om dichtbij te blijven, daarom gaan onze mobiele adviseurs (ook) thuis langs bij minder mobiele klanten.', aldus Versnel. 

Leiderdorp
Burgemeester van Leiderdorp, Laila Driessen, onderstreept dat zij van haar kant blij zou zijn om de Rabobank in de Sterrentuin of het gemeentehuis te vestigen. 'Het is een bank die midden in de samenleving staat wat goed past bij onze visie van het gemeentehuis: een huis van ontmoeting en inspiratie!' Wanneer meer details bekend zijn over de nieuwe locatie dan leest u dat uiteraard hier. 

Oegstgeest
Voorzitter van het Dorpscentrum is blij met de samenwerking met de Rabobank: 'Ik vind het geweldig dat de Rabobank hierheen komt. Het is een coöperatieve bank. Onze missies van het leveren van een maatschappelijke bijdrage sluiten op elkaar aan. We hebben geen tijd gehad om ons 5-jarige jubileum te vieren, maar ik denk dat deze samenwerking met de Rabobank het beste cadeau is wat we het dorp kunnen geven aangezien we onze geplande verbouwing nog eerder en mooier kunnen uitvoeren.'