Rabobank in Katwijk verhuist per 2 december


Vrijdag 9 augustus 2019

Afgelopen zaterdag stond de Rijnsburgse Flower Parade klaar om te vertrekken voor zijn route door Rijnsburg, via Katwijk richting Noordwijk. Vanwege de harde wind vond de organisatie het niet verantwoord om de stoet met 65 wagens en honderden figuranten op pad te sturen. Als alternatief opende Royal FloraHolland in Rijnsburg haar deuren voor het publiek en waren alle praalwagens te bezichtigen. De muziekkorpsen die in de parade zouden meelopen, gaven een acte de présence en daarnaast waren ook de figuranten te bewonderen.

Het thema was dit jaar ‘beroepen’ en het beroep ‘bankier’ was dan ook een logische voor de praalwagen van Rabobank Leiden-Katwijk. Het beroep ‘bankier’ is in de afgelopen jaren enorm veranderd. Waar klanten vroeger langs kwamen voor een overboeking of geldopname, kunnen klanten nu steeds meer bankzaken via internet of per telefoon regelen. De bankkantoren zijn hierdoor een plek geworden waar advies gegeven wordt.

Deze veranderende behoefte van onze klanten heeft ervoor gezorgd dat Rabobank Leiden-Katwijk haar huisvestingsbeleid onder de loep heeft genomen met de conclusie dat het pand aan de Rogstraat niet meer bij deze behoefte past. Het pand is eind vorig jaar verkocht aan Ouwehand Bouw en partner BPD. ‘We zijn ontzettend blij dat we met Ouwehand Bouw en partner BPD het pand aan een lokale partij hebben kunnen verkopen. Een partij met een prachtig trackrecord en gevoel voor de omgeving en de gemeente Katwijk. We hebben er alle vertrouwen in dat de nieuwe functie van het pand een aanwinst is voor Katwijk,’ liet Erik Versnel, directievoorzitter van de bank, eerder weten.

Verhuizing naar de Valkenburgseweg  2 december

Met ingang van 2 december aanstaande verhuist het adviescentrum aan de Rogstraat in Katwijk naar het de Valkenburgseweg, een centraal punt tussen Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Deze locatie zal voor veel klanten herkenbaar zijn, aangezien de bank er voorheen ook gevestigd was. De verbouwing van het pand is inmiddels gestart.

Ben je benieuwd naar een impressie van het nieuwe pand, kijk dan hier. 

Rabobank dichtbij in Katwijk
Met de verhuizing naar deze centrale locatie aan de Valkenburgseweg blijven we dichtbij in Katwijk. ‘Wij realiseren ons dat voor een deel van onze klanten een bezoek aan de Rabobank lastiger wordt’, zegt Nicoline Sneijders, manager particulieren. ‘Voor deze groep klanten bestaat de mogelijkheid om een afspraak te maken met onze mobiele adviseurs. Zij komen thuis bij klanten die niet in staat zijn hun bankzaken online te regelen of naar een van onze vestigingen te komen, bijvoorbeeld vanwege ziekte, ouderdom of een lichamelijke beperking.’ De mobiele adviseurs zijn daarnaast iedere dinsdag van 9:00 uur tot 12:30 uur aanwezig in De Zwanenburg in Katwijk. Zij helpen de bezoekers met het regelen van dagelijkse bankzaken zoals het openen van een rekening, het verlenen van een volmacht of hulp met internetbankieren.

Komende periode houden wij je via deze website op de hoogte over de ontwikkelingen omtrent onze verhuizing.