Onze geldautomaten worden geel


Donderdag 16 mei 2019

In 2019 en 2020 maken de geldautomaten van ABN AMRO, ING en Rabobank plaats voor de gele geldautomaten van Geldmaat. De reden voor de keuze voor Geldmaat, wat dit voor u betekent en wanneer dit gaat gebeuren leggen we u graag uit.

Waarom geldmaat?
De laatste jaren is het aantal contante betaling sterk verminderd. U heeft dit misschien zelf ook gemerkt. Met als gevolg een afnamen in het gebruik van geldautomaten. Om contant geld voor iedereen beschikbaar te houden, is er besloten om de handen in een te slaan met ING en ABN AMRO. Samen met Geldmaat wordt er een efficiënter en onafhankelijk netwerk van geldautomaten gecreëerd.

Wat betekent dit voor u?
Eigenlijk niet zoveel. U behoudt uw eigen bankpas en met elke bankpas is het mogelijk om geld op te nemen bij een Geldmaat automaat. Dit is zo vaak en zoveel als u wilt mogelijk, uiteraard zolang saldo en paslimiet dit toestaan. Alle automaten van Geldmaat werken hetzelfde en ook kunt u gewoon klant blijven bij uw eigen bank. De geldautomaten dragen straks niet meer het logo van de bank, maar een herkenbare gele kleur.

Wanneer gaat dit gebeuren?
Vanaf begin 2019 dragen de drie banken hun automaten geleidelijk over aan Geldmaat, die de geldautomaten als sinds 2011 van hen beheert. Als een geldautomaat verwijderd of verplaatst wordt, wordt dit ongeveer vier weken van te voren bekend gemaakt via een sticker op de automaat. Ook wordt de lokale media hier van op de hoogte gebracht. Wanneer een bestaande automaat wordt vervangen, is deze maximaal een dag uit de lucht.

Meer informatie?
Heeft u nog behoefte aan extra informatie? Loop gerust even bij de bank naar binnen. Op de locatiewijzer is een actueel overzicht van alle beschikbare automaten. Ook de nieuwe geldautomaten van Geldmaat zijn hier op zichtbaar. Zo vind u eenvoudig de dichtstbijzijnde automaat.