Ondernemersdag071 inspireert en verbindt


Maandag 16 november 2015

‘Danny Mekić laat ondernemers nadenken over dromen, doelen en impact technologie’.

 

Ruim 150 ondernemers waren aanwezig bij de Ondernemersdag071 van woensdag 11 november, die in het teken stond van innovatie in ondernemen. Rabobank Leiden-Katwijk organiseerde het evenement in nauwe samenwerking met de ondernemersverenigingen in de regio: BV Leiden, het Platform voor Ondernemers Oegstgeest (PVOO), de Katwijkse Ondernemersvereniging (KOV) en de Leiderdorpse Ondernemersvereniging (LOV). Bijzonder onderdeel van deze editie was de presentatie van succesvol ondernemer Danny Mekić (28). De bekend technologie-expert en ondernemer werd in 2009 door Sprout uitgeroepen tot ondernemer van het jaar. Niet alleen zijn verhaal, maar ook de locatie LEVEL in Leiden werkten inspirerend.

De aanwezige deelnemers konden een interactieve workshop naar keuze volgen over sales, persoonlijk leiderschap of financieel management. Bovendien was er een workshop speciaal gericht op het bewaken van financiële risico’s in werk en privéleven. Toch namen de ondernemers vooral de gelegenheid om elkaar tijdens de netwerkborrel te ontmoeten, nieuwe ideeën op te doen en kansen voor elkaar creëren.

Keynote speaker
Op een flitsende en interactieve manier hield gastspreker Danny Mekić (28) zijn publiek een spiegel voor, stelde prikkelende vragen en gaf herkenbare voorbeelden. Wat wil je later worden? Waarom doen we niet wat we moeten doen? Hoe ambitieus ben ik? Ook gaf Mekić veel bruikbare tips. Centraal thema in zijn verhaal speelde de rol van de snelle technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op het ondernemen. “Zorg dat je weet welke technologische ontwikkeling voor jouw branche of vak relevant is en probeer daarop in te spelen. Dat garandeert succes.” aldus Mekić.

Kennis
Ondernemers waren enthousiast over de opzet van de Ondernemersdag071. Bas Koster van Bierproeverij Op Eigen Wijze en organisator van De Bierwandeling, bezocht de bijeenkomst vooral om kennis op te doen over beter leren presenteren en daaruit opdrachten binnenhalen. Judica Wansink, lifestyle coach bij Longevity, wilde vooral nieuwe mensen leren kennen. Rachid Obadi van Cachet Royal was vol lof over de workshop Financieel Management.  “De vele informatie op internet maakt het terrein tot een doolhof. Ik ga het plan dat we bespraken zeker toepassen”, zo reageerde hij na afloop. Marc Cremers, voorzitter van de PVOO was enthousiast over de presentatie van Danny Mekić. “Het was leuk en goed. Positief dat deze jonge ondernemer niet alleen praat over successen, maar ook over valkuilen.”

Platform
Directeur Bedrijven bij Rabobank Leiden-Katwijk, Erik Versnel toonde zich na afloop tevreden. “Ondernemers zijn met nieuwe inzichten naar huis gegaan.” André van den Bos en Tanja Knetsch, beiden manager MKB bij deze bank: “Het doel van deze ondernemersdag071 was om een platform te bieden om kennis te delen, te verbinden en om feedback te krijgen van onze (potentiële) klanten. Het vertrouwen dat wij als bank hebben in het ondernemersklimaat in de regio wilden wij de aanwezigen laten beleven. Daarin zijn we vandaag goed geslaagd.”

Rabobank Leiden-Katwijk heeft als doel om MKB-ondernemers en bedrijven verder te helpen. Dat kan met bancaire dienstverlening, maar ook door de omgeving van de MKB-ondernemer te versterken. Daarom organiseert de bank jaarlijks de Ondernemersdag071 om MKB-ondernemers te inspireren en verder te helpen door het inbrengen van kennis en het leggen van verbindingen.

Een verslag met foto's van Ondernemersdag071 vindt u hier.