Oefenpoppen Eerste Leidsche EHBO Brigade in gebruik genomen Wensenfonds maakte aanschaf mede mogelijk


Donderdag 25 februari 2016

Donderdagavond 18 februari jl. was voor de Eerste Leidsche EHBO Brigade een bijzondere avond. De reanimatie en AED-herhalingsavond stond in het teken van de nieuw aangeschafte oefenpoppen en AED, mogelijk gemaakt door het Rabobank Wensenfonds.

Fat Old Fred
In 2015 heeft de vereniging door subsidie van het Rabobank Wensenfonds deze materialen kunnen aanschaffen om te gebruiken tijdens de dienstverleningen, cursussen en herhalingsavonden. De set oefenpoppen bestaat uit een standaard reanimatiepop, een junior pop en een zogenaamde “Fat Old Fred”, waarbij de leden kunnen oefenen met het reanimeren van een corpulent slachtoffer.

Theorie en praktijk
Afgelopen donderdag werden de materialen officieel in gebruik genomen door de vereniging. Bij deze presentatie was namens de Rabobank dhr. Kees Jonker aanwezig. Na een kort welkomstwoord werd door de instructeur van de Eerste Leidsche EHBO Brigade gestart met een theoretische inleiding op het onderwerp van de avond: reanimeren en het gebruik van de AED. Na de koffie konden de leden zelf aan de slag en werden met behulp van de poppen de vaardigheden geoefend van het reanimeren en het gebruik van de AED. Alle leden hebben laten zien dat zij over de competenties beschikken die nodig zijn om het EHBO-diploma te mogen behouden.

De Eerste Leidsche EHBO Brigade kijkt terug op een geslaagde avond en wil nogmaals de Rabobank hartelijk bedanken voor de mogelijkheid om de nieuwe oefenpoppen en AED aan te kunnen schaffen.