Marktsteeg 10: Dé nieuwe hotspot in Leiden


Maandag 9 juli 2018

Sinds begin 2018 heeft Leiden er een nieuwe hotspot bij: Marktsteeg 10. De hotspot bevindt zich in het hart van het nieuw te ontwikkelen cultuurkwartier, naast de Lakenhal, Scheltema en muziekpodium Gebr. De Nobel.

Vorig jaar werd het vergeten en vervallen industrieel monument gekocht door de Leidse kunstenaar Casper Faassen en oudcultuurmakelaar Michaël Roumen. Na een uitgebreide renovatie wordt het pand voor het eerst in 20 jaar weer officieel bewoond: de eerste en tweede verdieping doen dienst als schilder- en fotoatelier voor Faassen en kantoorruimte voor het kunstagentschap van Roumen. De begane grond wordt binnenkort ingezet als winkel en doet nu al dienst als plek voor kleinschalige evenementen en bijeenkomsten. Denk aan kunsttentoonstellingen, lezingen, concerten, pop-up diners en presentaties. Marktsteeg 10 is een ontmoetingsplek waar makers en denkers hun werk kunnen delen met elkaar en presenteren aan publiek. Zo schreef Jochem Myjer zijn laatste show op zolder, komt Nico Dijkshoorn af en toe langs voor een spontaan optreden en presenteerde Ilja Leonard Pfeijffer er onlangs een nieuw boek. Ook zijn er mogelijkheden om deze plek af te huren voor een bijzondere gelegenheid, zoals een vergadering, een fotoshoot of een presentatie of workshop. In samenwerking met Rabo Vermogensmanagement organiseerden zij al een bijzonder cultureel diner voor ruim twintig gasten, waarbij het eten, de programmering en de presentatie voor een unieke netwerkbeleving zorgde.

Dit artikel kun je ook teruglezen in ons nieuwe magazine Dichterbij Leiden-Katwijk. Benieuwd naar de andere artikels? Kijk hier.