Katwijk in teken van Soldaat van Oranje


Donderdag 25 oktober 2018

Sinds het weekend 13 oktober van staat het Zeedorp in het teken van Katwijk van Oranje. In samenwerking met Soldaat van Oranje - De Musical, eert Katwijk haar lokale geschiedenis.

´Dit project begint eigenlijk al in 2015´, vertelt Piet de Vries van Katwijk Marketing. Samen met zijn collega Annemarie Guijt is hij nauw bij het project betrokken. ´We hebben met verschillende partijen gesproken over hoe we de die lokale economie kunnen stimuleren. Gaandeweg ontstond het idee om iets te doen met de musical Soldaat van Oranje. Het is echt een verhaal dat bij Katwijk hóórt. We hebben een historie van Engelandvaarders en verzet. Als je dan ook bedenkt dat onze gemeente de grootste Oranjeverenigingen van Nederland herbergt, dan ligt de benaming 'Katwijk van Oranje' voor de hand.´

Spin in het web is Katwijk Marketing, samen met Rabobank Leiden-Katwijk. Inmiddels hebben zich tal van organisaties aangesloten. Niet alleen ondernemersorganisaties als Winkelhart Zeezijde, de KOV en de Horecavereniging, maar ook de wijkraad, de gemeente, Soldaat van Oranje – De Musical, Oranjevereniging Katwijk aan Zee en tal van muziekgezelschappen en koren.

Dit project past heel goed bij onze ambitie om ondernemers te helpen groeien”, geeft Mikel de Jong, manager grootzakelijk bij de Rabobank. “Dit evenement trekt bezoekers naar Katwijk in een periode waarin het normaal wat rustiger wordt. Dat is gunstig voor de lokale ondernemers en daarom ondersteunen wij dit initiatief van harte”.

In het centrum van Katwijk vind je op verschillende plekken historische voorwerpen die herinneren aan het verzet. Bovendien stellen de verschillende musea en oranjeverenigingen in Katwijk een deel van hun collectie tentoon tijdens (mobiele) exposities. Daarnaast kunnen bezoekers iedere zaterdag luisteren naar live-muziek of voorstellingen bijwonen. Het evenement loopt nog tot en met 17 november.