Idris Solution wint eerste Science Meets Business Plan Competition


Donderdag 4 juni 2015

Donderdagavond 21 mei jl. vond de eerste editie plaats van de Science Meets Business Plan Competition. Een competitie van ondernemers(plannen) die (bio) science gerelateerd zijn. Rabobank Leiden-Katwijk was een van de partners van dit initiatief.

De eerste editie werd een groot succes. De avond bestond uit pitches van vijf enthousiaste en creatieve start-ups, Drankjes en pizza (zoals dat bij Science Meets Business traditie is en een groot feest voor de twee winnaars van de avond. Rinke Zonneveld van InnovationQuarter (de regionale ontwikkelmaatschappij van Zuid Holland) gaf op een inspirerende wijze invulling aan zijn rol als dagvoorzitter.

Naast het partnerschap van de Rabobank waren ook TeekensKarstens en Grant Thornton aan de prijs verbonden. Samen stelden zij € 1.000,- en 21 adviesuren ter beschikking.  

Kandidaten
Aan deze eerste editie namen Buxenus, Infinese, Stellar Space Industries, Idris Solution en Code University deel. De vijf deelnemers imponeerden de jury en het publiek. Met goede en duidelijke presentaties over hun start-up én met het beantwoorden van de vragen van de jury.
Uiteindelijk was het Idris Solution die met de hoofdprijs naar huis ging. Zij ontwikkelen een 3D technologie die op microscopisch niveau kan printen; door het gebruiken van deze techniek kan een enorm stap gezet worden in biotechnologisch onderzoek. Directeur Bedrijven Erik Versnel reikte, als voorzitter van de jury, de prijs uit.

De publieksprijs was voor Code University. Dit bedrijf gaat programmeren/ programmeertaal toegankelijk maken voor alle basis- en middelbare scholieren van Nederland.

Terugkijkend op de avond laat Erik weten “Mooi om te zien hoe hoog het niveau van kennisgerelateerde ondernemers is in onze omgeving. Een aantal businessplannen heeft zeker potentie om uit te groeien tot een grote onderneming. Dat wij dit als Rabobank graag ondersteunen staat buiten kijf.”