Het Fonds Buitenlandse projecten ondersteunt 7 projecten in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg


Maandag 9 juli 2018

Zelf aan de slag in een ontwikkelingsland? Er zijn verschillende organisaties in onze omgeving die dit doen. Vrijwilligers die zelf tijd en geld inzetten voor hun medemens. Elk aansprekend project op het gebied van voedselvoorziening,  voedselverspilling,  agricultuur of (medische) zorg, kan worden ingediend voor het Fonds Buitenlandse Projecten van Rabobank Leiden-Katwijk.

De commissie, bestaande uit ledenraadsleden en medewerkers van de bank, beoordeelde eind 2017 de binnengekomen aanvragen. Zeven verenigingen en stichtingen ontvangen dit jaar een donatie uit het fonds, waaronder LifeLine uit Katwijk. De organisatie biedt een rehabilitatie- en re-integratieprogramma aan kansarme vrouwen in Ghana. Meisjes tussen 15 en 20 jaar die in armoede in sloppenwijken wonen, worden in diverse vakken bijgeschoold. Zo hopen zij een plaats te krijgen in de maatschappij. De vakken waar zij voor worden opgeleid zijn kapster, naaister en zij leren koken. Ook Stichting OEKROE uit Rijnsburg ontvangt een donatie uit het fonds ten behoeve van het Inspiration Centre in Sheptivka in Oekraïne. Het centrum vangt  straat- en Romakinderen op, zorgt voor gezonde voeding en helpt de kinderen met hun ontwikkeling. Met de donatie kunnen er onder andere bedden en wasmachines worden gekocht. Ben je ook betrokken bij een project in het buitenland en wil je meer informatie of ook een project indienen? Lees hier hoe je dat kunt doen.

Dit artikel kun je ook teruglezen in ons nieuwe magazine Dichterbij Leiden-Katwijk. Benieuwd naar de andere artikels? Kijk hier.