GSV De Sleutels neemt Showdownwedstrijdtafels in gebruik


Donderdag 19 mei 2016

Een van de vele sporten die GSV De Sleutels in Leiden en omstreken aanbiedt, is showdown. Misschien niet de meest bekende sport. Toch heeft de afdeling showdown van GSV De Sleutels zowel een wereldkampioen als twee Europees kampioenen voortgebracht.

De internationale normen voor showdowntafels zijn veranderd. Daardoor voldoen de oude Leidse tafels niet meer optimaal ter voorbereiding van competitiewedstrijden en internationale toernooien. Gelukkig heeft nu het Rabobank Wensenfonds een riante bijdrage gegeven voor de aanschaf van een nieuwe tafel. Met de nieuwe tafel kunnen de spelers weer optimaal trainen in de richting van nieuwe successen.

Namens de Rabobank heeft de heer Frank Versteegen de bijdrage overhandigd, met een officiële onthulling van de tafel en een hartelijke toespraak. Na een woordje van GSV-voorzitter Rob van Weesel en een korte uitleg van het spel volgde de inwijding van de tafel. De heer Versteegen deed dat hoogstpersoonlijk door twee partijen te spelen tegen de ex-wereldkampioen. Eén partij volledig zoals het hoort, en dus met blinderende bril, en één partij zonder. Typerend zijn zijn woorden op het moment dat hij de wereld van blinden instapte: “Dat dwingt gelijk respect af”.

Showdown is een sport die het uiterste vergt van de spelers: concentratie, gehoor, richtingsgevoel, balgevoel, reactievermogen en conditie. Het kan daardoor op alle niveaus gespeeld worden, van recreatief tot aan de wereldtop. Door de voorgeschreven bril is de sport geschikt voor zowel blinden als slechtzienden. Ook mensen zonder visuele beperking zijn welkom. Wie eens wil kennismaken, is hartelijk welkom op de wekelijkse trainingsavond op vrijdag in buurtcentrum Morswijck, telkens van 19:00 tot 21:00 uur, en natuurlijk op de website van de vereniging.