Driestar College Leiden verandert in een filmset


Dinsdag 31 maart 2015

De klaslokalen van het Driestar College in Leiden veranderden voor een aantal dagen en zelfs een nacht in een filmset. Met het educatieve programma Beats by Bach maakten zij in vijf lessen een eigen korte film, waaronder een lipdub (videoclub) en soundtrack met de muziek van Bach. Het lespakket werd de school aangeboden door Rabobank Leiden-Katwijk.

'Klassiek werk met moderne techniek en cultuur'

Het lespakket zit volgens docent Maarten de Bruin goed in elkaar: 'Het is een leuk en overzichtelijk programma, dat het klassieke werk van Bach combineert met moderne techniek en cultuur.' Dat is volgens Maarten best wel wennen voor de leerlingen: 'Zij hebben vaak andere interesses, maar met Beats by Bach kun je het op een creatieve manier aanbieden.'

In het holst van de nacht

De leerlingen van het Driestar College kregen bij de filmopnames ieder een eigen taak. Zo waren er acteurs en cameramensen nodig, maar ook jongeren om te regisseren, stylen, monteren en produceren. Een groot onderdeel van de film is de lipdub (videoclip) op de muziek van Bach. Deze is midden in de nacht opgenomen tijdens de lessenmarathon, waarmee de leerlingen geld inzamelen voor het goede doel.

Stem op de film van het Driestar College

De film van klas AH3A is te bewonderen op de website van Beats by Bach. Stem vooral op deze films! Want in juni 2015 worden uit de films met de meeste stemmen drie winnaars gekozen.

Waarom Beats by Bach?

Beats by Bach is ontwikkeld door Rabobank en de Nederlandse Bachvereniging. Hiermee willen zij jongeren op een interactieve manier in contact brengen met de muziek van Bach. De lokale Rabobank Leiden-Katwijk draagt graag een steentje bij aan de maatschappelijke ontwikkeling van de jeugd in de Leidse regio, en heeft daarom het lespakket aangeboden aan het Driestar College.